Почетна > Свет
Свет

Санкционисана наставница због подстицања на усташтво

Професорка хрватског језика Индустријско занатске школе у Славонском Броду Нивес Ромањек санкционисана је због фотографије ученика завршног разреда те школе, који су носили маскирне панталоне, беретке и црне мајице са натписом који инсинуира на усташки поклич „за дом спремни“.
Фото: PrtSc/Facebook

Уз то она је ученике фотографила са подигнутом десницом у знак нацистичког поздрава, па је директор школе Лука Младиновић донео одлуку о санкционисању наставнице.

Професорка Ромањек, која их је подстицала и гледала са смешком, такође је носила црну мајицу са натписом и маскирне панталоне.

У саопштењу директора достављеном хрватским медијима се наводи, између осталог, да је на основу утврђених чињеица и околности, као и разговора са наставницом и родитељима ученика одлучио да Ромањековој изрекне писано упозорење на обвезе из радног односа с могућношћу отказа уговора о раду.

Наводи се и да она у наредној школској години више неће моћи да аплицира за разредно старешинство ниједног одељења у овој школи.

Директор се у саопштењу извинио медијима и изразио жаљење у своје и име школског центра на, како је навео, непримереним вербалним иступима појединих запослених, пренео је хрватски портал Индекс.

Poljska kritikuje Šolca zbog razgovora sa Putinom

Преузмите андроид апликацију.