Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Рубљов надиграо Веселог и освојио турнир у Дубаију

Рус Андреј Рубљов савладао је Чеха Јиржија Веселог са 2:0 по сетовима 6:3, 6:4 у финалу турнира у Дубаију.
Фото: Танјуг/АP/Kamran Jebreili

Сјајну недељу Чех није успео да крунише титулом. Скинуо је Новака са броја један, али је наишао на зид у облику Рубљова и морао да положи оружје. Пружио је велики отпор, али Рус је успео да одбије све налете противника и освоји титулу.

Први сет донео је равноправну борбу. Тенисери су углавном чували своје сервисе, а одлучујући је био четврти гем у коме су виђене и једине брејк шансе у сету. Рубљов користи другу од две везане брејк прилике и одузима сервис противнику.

Потом је Рус мирно привео сет крају. Сигурним сервисима осваја своја наредна три сервис гема, дозволивши противнику да освоји само један поен на његове сервисе – 6:3 у првом сету.

Други сет донео је много већу борбу. Иако је на самом старту Рус стигао до брејка, Весели је решио да скупо прода своју кожу. Оба тенисера су константно притискала сервис противника. Након што је у петом гему спасио две брејк прилике, Весели је узвратио већ у наредном.

Након што је пропустио две везане брејк прилике, освојио је још две. На крају користи четврту и враћа брејк.

Већ у наредном гему Рубљов је успео да врати брејк предности, искористивши трећу брејк прилику. Весели се није предавао. Ипак, у гему када је Рус сервирао за меч успео је само да одбрани једну меч лопту, Рус је другу искористио и тако ставио тачку на сет и меч – 6:4.

Novak se već u martu vraća na tron!

Преузмите андроид апликацију.