Početna > Svet
Svet

Rokenrol kuća slavnih objavila kandidate za 2023. godinu

Pokojni pop pevač Džordž Majkl, 89-godišnja ikona kantri muzike Vili Nelson i reperka Misi Eliot su među prvim kandidatima za ovogodišnu Rokenrol kuću slavnih.
rokenrol
Foto: Unsplash/Sam Moqadam

Od 14 nominovanih, osam se prvi put našlo na listi, uključujući pevačice Šeril Krou i Sindi Loper. Pokojnog pevača i tekstopisca Vorena Zevona zajedno sa rok grupom Joy Division/New Order i rok duo The White Stripes.

Pevačica Kejt Buš, hevi metal bend Iron Maiden, rok bend Rage Against the Machine, rok grupa Soundgarden, R&B vokalka grupa The Spinners i hip hop grupa A Tribe Called Quest takođe su nominovani.

„Ovi umetnici su kreirali sopstvene zvuke koji su uticali na generacije i bezbroj drugih ljudi koji su krenuli njihovim stopama“. Rekao je Džon Sajks, predsednik Fondacije Rokenrol kuća slavnih.

Da bi bili kvalifikovani za nominaciju umetnici ili bendovi moraju da imaju objavljen prvi komercijalni snimak najmanje 25 godina pre godine imenovanja.

Više od 1.000 umetnika, istoričara i predstavnika muzičke industrija širom sveta glasaće za nominovane. Kao i fanovi koji mogu glasati onlajn ili lično u muzeju Kuće slavnih u Klivlendu.

Nećak Džafar Džekson će glumiti Majkla Džeksona

 

Preuzmite android aplikaciju.