Почетна > Свет
Свет

Рокенрол кућа славних објавила кандидате за 2023. годину

Покојни поп певач Џорџ Мајкл, 89-годишња икона кантри музике Вили Нелсон и реперка Миси Елиот су међу првим кандидатима за овогодишну Рокенрол кућу славних.
рокенрол
Фото: Unsplash/Sam Moqadam

Од 14 номинованих, осам се први пут нашло на листи, укључујући певачице Шерил Кроу и Синди Лопер. Покојног певача и текстописца Ворена Зевона заједно са рок групом Joy Division/New Order и рок дуо The White Stripes.

Певачица Кејт Буш, хеви метал бенд Iron Maiden, рок бенд Rage Against the Machine, рок група Soundgarden, R&B вокалка група The Spinners и хип хоп група A Tribe Called Quest такође су номиновани.

„Ови уметници су креирали сопствене звуке који су утицали на генерације и безброј других људи који су кренули њиховим стопама“. Рекао је Џон Сајкс, председник Фондације Рокенрол кућа славних.

Да би били квалификовани за номинацију уметници или бендови морају да имају објављен први комерцијални снимак најмање 25 година пре године именовања.

Више од 1.000 уметника, историчара и представника музичке индустрија широм света гласаће за номиноване. Као и фанови који могу гласати онлајн или лично у музеју Куће славних у Кливленду.

Nećak Džafar Džekson će glumiti Majkla Džeksona

 

Преузмите андроид апликацију.