Почетна > Бизнис
Бизнис

Рок за пријаве за пројекат конкурентне пољопривреде 29. фебруар

Пољопривредници до 29. фебруара могу да поднесу пријаве за Трећи јавни позив за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава у оквиру Пројекта конкурентне пољопривреде Србије, познатијег као „50:40:10“.
Фото: Градске инфо

Позив је расписан 4. децембра 2023. године и рок за подношење пријава првобитно је био 2. фебруар, али је донета одлука о додатном продужењу рока до краја овог месеца, како би се свим заинтересованима изашло у сусрет и омогућило додатно време за прикупљање неопходне документације.

Позив је намењен првенствено предузетницима, привредним друштвима и земљорадничким задругама које производе или врше откуп примарних пољопривредних произвођача, прерађују их и пласирају на тржиште.

Укупна вредност средстава за Трећи позив износи 750 милиона динара, вредности инвестиција за кориснике могу износити од 25.000 до чак 400.000 евра, а висина бесповратних средства може се кретати и до 200.000 евра.

Подношење пријава могуће је искључиво онлајн путем сајта Пројекта конкурентне пољопривреде Србије www.scap.rs, као и на сајту Управе за аграрна плаћања www.uap.gov.rs.

Овај пројекат реализује Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у сарадњи са Светском банком.

Кроз два претходна јавна позива више од 3.500 пољопривредника исказало је заинтересованост за овај пројекат који се финансира по моделу 50:40:10, где 50 одсто средстава представљају бесповратна средства обезбеђена из зајма Светске банке, 40 одсто средстава финансира се из кредита пословних банака, а 10 одсто средстава је учешће самих пољопривредника.

До сада је пољопривредницама додељено 30,3 милиона евра бесповратних средстава, односно у просеку од 10.000 до 200.000 евра по кориснику.

Mali: Pripremni radovi ispod zemlje za izgradnju EKSPO2027 se polako završavaju

Преузмите андроид апликацију.