Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ресепт дана: Пилеће груди пуњене шпарглом

Да ли желиш да смршаш или набациш мишићну масу, а у исто време да уживаш у томе што једеш? Пилеће бело месо је идеалан избор за твој укусан и здрав оброк.
Фото: Pixabay/panchenko_karyna
Састојци:
  • 3 комада пилећих груди, без кожице
  • 15-18 шпаргли
  • прстохват соли
  • прстохват шећера
  • мало лимуновог сока
  • свеже млевени бибер
  • маслиново уље
Припрема:

Оперите пилеће груди и осушите их кухињским убрусом. Оперите шапаргле, одсеците врхове, а затим их кувајте око 3 минуте са прстохватом соли и шећера и кашиком лимуновог сока. Када су готове, оставите их са стране.
Засеците пилеће груди тако да направите мале џепове које ћете после напунити шпарглом и добро их зачините сољу и бибером.
Сваки џеп који сте направили напуните са око 5-6 шпаргли и по потреби их затворите чачкалицом.
Загрејте маслиново уље у тигању, убаците пуњене пилеће груди и поклопите. Оставите их да се пеку око 10-15 минута, али их повремено окрећите и пеците до златно-браон боје.
Готову пилетину насеците на кришке и послужите са младим кромпиром и сосом по жељи.

Пријатно!

Zašto je važno zameniti napitke njihovim niskokalorijskim alternativama?

Преузмите андроид апликацију.