Овај једноставан прелив зеленој салати даће посебан укус.
Већина домаћица пре него што зачини зелену салату углавном посегне за класичним зачинима – со, сирће и уље.
Међутим, постоји рецепт за врло пикантан дресинг који ће је учинити посебно укусном. Када једном пробате овако спремљену зелену салату, увек ћете је тако правити.
Чак и ако сте скептични према комбиновању сланог и слатког, осмелите се да испробате овај спој намирница, јер се нећете покајати.
Састојци:
– 1 кашичица меда
– 1 кашичица сенфа
– сок од једног лимуна
– 1 кашика маслиновог уља
– соли по укусу.
Припрема:
Оперите зелену салату и одвојте листове. Ставите је у чинију у којој ћете је послуживати и послите по укусу. У мању посуду сипајте сенф, мед, сок од лимуна и кашику маслиновог уља. Дресинг добро умутите да вам састојци постану хомогени. Сипајте га на зелену салату и промешајте тако да прелив стигне до сваке лиске.
Kombinacija koja olakšava disanje, čisti pluća i smiruje kašalj
Преузмите андроид апликацију.