Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт: Печена тестенина са печуркама

Кремаста тестенина која се брзо припрема.
Фото: Pixabay/ailinder
Састојци:
  • 400 грама тестенине
  • со
  • 4 кашике маслиновог уља
  • 300 грама печурака
  • мало брашна за посипање
  • 600 милилитара млека
  • 1 кашика сувог биљног зачина
  • 1 кашика сенфа – бибер
  • 170 грама сира
  • 25 грама пармезана
Припрема:

Тестенину скувати у сланој води и оцедити. Ставите у науљену ватросталну посуду. Печурке пропржите мало на маслиновом уљу. Поспите их брашном и промешајте. Нежно сипајте млеко уз мешање, кувајте око пет минута. У сосу додајте суве зачине, сенф, со, бибер и рендани сир и кувајте још неколико минута док се сос не згусне. Тестенину прелијте сосом, поспите ренданим пармезаном и ставите у рерну загрејану на 200 степени да се пече око 15 минута. 

Пријатно!

Pileća koža je i dalje korisna za zdravlje, ali šta ako preterate?

Преузмите андроид апликацију.