Sladoled zimi? Ko je rekao da ne može? Brz, ukusan u kornetu, a nećemo se prehladiti.
Sastojci:
- 8 korneta za sladoled
- 250 grama mlevenog Plazma keksa
- 100 grama šećera u prahu
- 1 kašika kakaoa
- 50 mililitra mleka
- 80 grama putera
- 50 grama čokolade
- 80 grama pečenih, mlevenih lešnika
Priprema:
Umutiti puter i šećer. Dodati keks, mleko, kakao i lešnik, pa ujednačiti smesu. Ne treba da bude suviše čvrsta, doterati je sa mlekom. Uzeti kornete pa ih staviti u čašu sa ubrusom, da bi čvrsto stajali. Manjom kašikom sipati nadev u kornete, da malo bude iznad ivice. Otopiti čokoladu i svaki kornet umočiti u otopljenu čokoladu i vratiti u čašu da stoje. Staviti na 5 minuta u frižider da se samo malo stegne čokolada, pa posuti lešnikom. Vratiti u frižider da se sasvim ohlade pa poslužiti.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.