Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Zimski sladoled

Sladoled zimi? Ko je rekao da ne može? Brz, ukusan u kornetu, a nećemo se prehladiti.
Foto: Pixabay/cegoh
Sastojci:
  • 8 korneta za sladoled
  • 250 grama mlevenog Plazma keksa
  • 100 grama šećera u prahu
  • 1 kašika kakaoa
  • 50 mililitra mleka
  • 80 grama putera
  • 50 grama čokolade
  • 80 grama pečenih, mlevenih lešnika
Priprema:

Umutiti puter i šećer. Dodati keks, mleko, kakao i lešnik, pa ujednačiti smesu. Ne treba da bude suviše čvrsta, doterati je sa mlekom. Uzeti kornete pa ih staviti u čašu sa ubrusom, da bi čvrsto stajali. Manjom kašikom sipati nadev u kornete, da malo bude iznad ivice. Otopiti čokoladu i svaki kornet umočiti u otopljenu čokoladu i vratiti u čašu da stoje. Staviti na 5 minuta u frižider da se samo malo stegne čokolada, pa posuti lešnikom. Vratiti u frižider da se sasvim ohlade pa poslužiti.

Prijatno!

Zimski detoks u samo 6 koraka

 

Preuzmite android aplikaciju.