Za ljubitelje džin tonika, danas predlažemo zimsku varijantu ovog omiljenog koktela. Ovoga puta obogaćen je ukusom medenjaka. Tačnije, amareto, koji uz pomoć nekoliko „zimskih“ začina dobija karakterističan ukus medenjaka i uz dodatak triple seka stvara zaista poseban džin tonik.
Začinjeni amareto – sastojci:
- 125 mililitara amareta
- 1 štapić cimeta
- 1 zvezdasti anis
- 1 komad đumbira (veličine kašičice)
- malo rendanog muškatnog oraščića
Džin i tonik – sastojci:
- 60 mililitara džina
- 90 mililitara tonika
- 20 mililitara amareta
- 10 mililitara triple seka
- nekoliko kockica leda
Priprema:
Prvo napravite začinjeni amaretto jer treba da se odmori pre upotrebe. Dodajte amaretto, cimet, anis, đumbir i narendajte malo muskatnog oraščića u staklenu posudu sa poklopcem. Promešajte, zatvorite i ostavite da odstoji 24 sata da se prožete svi ukusi. Nakon 24 sata, amareto procedite i spreman je za upotrebu. Stavite amareto, džin, triple sek i led u šejker. Dobro protresite i sipajte u čašu, pa u nju sipajte tonik i poslužite.
Živeli!
Praznični filmovi koje treba da odgledate sa decom: Uživajte u zajedničkom vremenu
Preuzmite android aplikaciju.