Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Зимски џин тоник са укусом медењака

За љубитеље џин тоника, данас предлажемо зимску варијанту овог омиљеног коктела. Овога пута обогаћен је укусом медењака. Тачније, амарето, који уз помоћ неколико „зимских“ зачина добија карактеристичан укус медењака и уз додатак трипле сека ствара заиста посебан џин тоник.
Фото: Pixabay/Specie
Зачињени амарето – састојци:
  • 125 милилитара амарета
  • 1 штапић цимета
  • 1 звездасти анис
  • 1 комад ђумбира (величине кашичице)
  • мало ренданог мушкатног орашчића
Џин и тоник – састојци:
  • 60 милилитара џина
  • 90 милилитара тоника
  • 20 милилитара амарета
  • 10 милилитара трипле сека
  • неколико коцкица леда
Припрема:

Прво направите зачињени амаретто јер треба да се одмори пре употребе. Додајте амаретто, цимет, анис, ђумбир и нарендајте мало мускатног орашчића у стаклену посуду са поклопцем. Промешајте, затворите и оставите да одстоји 24 сата да се прожете сви укуси. Након 24 сата, амарето процедите и спреман је за употребу. Ставите амарето, џин, трипле сек и лед у шејкер. Добро протресите и сипајте у чашу, па у њу сипајте тоник и послужите.

Живели!

Praznični filmovi koje treba da odgledate sa decom: Uživajte u zajedničkom vremenu

Преузмите андроид апликацију.