Ovo je jedan od najukusnijih slatkiša i najvažnije je da se pravi bez šećera. Možete uživati u njemu bez griže savesti.
Sastojci:
- 100 grama kakao putera
- 20 grama kokosovog ulja
- 100 grama indijskih oraha, ili još bolje, već gotovog putera od indijskih oraha
- 15 grama stevije
- kašičica tečne arome vanile
- prstohvat soli
Priprema:
U šerpici, na srednjoj temperaturi, otopite kakao puter i kokosovo ulje i tu dodajte aromu vanile. Indijske orahe, so i steviju ubacite u blender. Izblendajte dok ne dobijete jednoličnu smesu, pa probajte da vidite da li vam je dovoljno slatka i da li možda treba da dodate još malo stevije. Zatim otopljene sastojke prelijte preko, ako ne možete da stavite prst u otopljeni kakao puter, prevruć je da bi se sipao u blender, sačekajte da se malo ohladi. Smesu koju ste dobili stavite na pleh obložen pek papirom ili u silikonske kalupe za led. Pospite dodacima po želji. Možete dodate bademe, lešnike, suvo grožđe.. Stavite u frižider na dva sata da se stegne.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.