Za pripremu kremastog lososa, praziluka i krompira potrebno je samo pet minuta, što ovaj recept čini savršenim za užurbane radne dane.
Slatki praziluk, začinjeni kapari i aromatični losos u kombinaciji sa izdašnim krompirom stvaraju dobitnu kombinaciju ukusa, tekstura i hranljivih materija, pružajući vam dobro izbalansiran i lagan obrok na jednom tanjiru. Osim toga, njegova priprema ne zahteva mnogo veštine, niti mnogo vremena, jer će sve biti gotovo za manje od pola sata.
Sastojci:
- 250 grama debelo isečenog mladog krompira
- dve kašike maslinovog ulja
- jedan isečen i opran praziluk
- jedan zgnječeni čen belog luka
- 70 ml pavlake za kuvanje
- jedna kašika kapara
- jedna kašika vlasca
- dva fileta lososa bez kože
Priprema:
Krompir stavite da se kuva osam minuta i kada je gotov ostavite da se osuši na pari. U plehu za pečenje prvo pomešajte krompir sa polovinom ulja i obilno začinite. Stavite sve u rernu na 20 minuta, pazeći da ih preokrenite do pola. U međuvremenu zagrejte preostalo ulje u tiganju na srednjoj vatri, dodajte praziluk i pržite pet minuta, ili dok ne počne da omekšava. Zatim beli luk mešajte minut, pa dodajte kajmak, kapare i 75 ml vrele vode, pa sve provrite. Umešajte vlasac. Pojačajte rernu i sipajte kremastu smesu od praziluka preko krompira, a na to stavite filete lososa. Pecite sedam do osam minuta, ili dok ne bude gotovo. Poslužite ukrašeno dodatnim vlascem i kaparima i uživajte u ovom neodoljivom obroku.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.