Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Здрав, нутритивно богат ручак који је готов за мање од пола сата

За припрему кремастог лососа, празилука и кромпира потребно је само пет минута, што овај рецепт чини савршеним за ужурбане радне дане.
Фото: Pixabay/yujun

Слатки празилук, зачињени капари и ароматични лосос у комбинацији са издашним кромпиром стварају добитну комбинацију укуса, текстура и хранљивих материја, пружајући вам добро избалансиран и лаган оброк на једном тањиру. Осим тога, његова припрема не захтева много вештине, нити много времена, јер ће све бити готово за мање од пола сата.

Састојци:
  • 250 грама дебело исеченог младог кромпира
  • две кашике маслиновог уља
  • један исечен и опран празилук
  • један згњечени чен белог лука
  • 70 мл павлаке за кување
  • једна кашика капара
  • једна кашика власца
  • два филета лососа без коже
Припрема:

Кромпир ставите да се кува осам минута и када је готов оставите да се осуши на пари. У плеху за печење прво помешајте кромпир са половином уља и обилно зачините. Ставите све у рерну на 20 минута, пазећи да их преокрените до пола. У међувремену загрејте преостало уље у тигању на средњој ватри, додајте празилук и пржите пет минута, или док не почне да омекшава. Затим бели лук мешајте минут, па додајте кајмак, капаре и 75 мл вреле воде, па све проврите. Умешајте власац. Појачајте рерну и сипајте кремасту смесу од празилука преко кромпира, а на то ставите филете лососа. Пеците седам до осам минута, или док не буде готово. Послужите украшено додатним власцем и капарима и уживајте у овом неодољивом оброку.

Пријатно!

Ako želite da smršate kafu isključivo pijte u ovo vreme

Преузмите андроид апликацију.