Zdravije varijante omiljenih poslastica sve su više na ceni i sve su poželjnije među poklonicima zdravog života i prirodnih sastojaka. Isprobajte recept za sirove „brownie“ štangice s orašastim plodovima, semenkama i kremom od aromatičnog rogača.
Sastojci:
Za biskvit:
- 1 šolja oraha
- 1 šolja lešnika
- ¼ šolje susamovog semena
- 4 kašike rogača u prahu
- 15 urmi
- 4 kašičice esencije vanile
- 1 kašičica tahinija
- 10 listova sveže nane
- 1 kašičica soka od limete
- narendana kora celog limuna
Sastojci za kremu:
- 4 kašike kokosovog ulja
- 4 kašike rogača u prah
- 4 kašike javorovog sirupa
- 2 kašike biljnog napitka od badema
- kašičica esencije od vanile
Priprema:
Pripremite kalup, namastite ga i obložite papirom za pečenje. U multipraktiku usitnite orahe, lešnike i susam, potom dodajte rogač i vanilu i još kratko blendajte dok ne dobijete teksturu brašna. Usitnjenim orašastim plodovima i semenkama dodajte urme, tahini, mentu, sok i narendanu koru limuna te blendajte dok se sve ne poveže u jednoličnu smesu. Smesu zatim ravnomerno rasporedite u kalup i odložite sa strane dok pripremate kremu. Kokosovo ulje rastopite u lončiću te dodajte javorov sirup i rogač u prahu. U lončić zatim dodajte vanilu, mleko od badema te dobro izmešajte kako bi krema bila glatka i bez grudica. Kremu prelijte preko biskvita i ostavite hladiti preko noći. Pre serviranja kolač izvadite iz kalupa i režite na prutiće.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.