Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Запечена пилетина у рерни на мало другачији начин

За припрему овог сочног и мирисног јела потребно вам је само 5 минута, а остало ће рерна урадити за мање од пола сата. А када једном пробате овако печену пилетину, ухватићете себе како тајно маштате о томе. За припрему овог јела није вам потребно никакво кулинарско знање, а састојке вероватно већ имате код куће.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
  •  4 комада пилећих прса без костију и коже
  • 8 кашика путера
  • 6 чена белог лука, изгњеченог
  • 1 кашика свеже сецканог першуна
  • 1/2 шоље ренданог пармезана
  • уље
  • со
  • бибер
Припрема:

Загрејте рерну на 190 степени. Пилетину посолите и побиберите и ставите у науљену посуду за печење. Растопите путер у шерпи. Додајте бели лук и кувајте на лаганој ватри, непрестано мешајући, око 3 минута. Додајте першун и склоните са ватре. Прелијте путер од белог лука преко пилећих прса. Пеците отприлике 20 до 25 минута, док се месо не скува. Поспите пармезаном и пеците док се не истопи и добије лепу боју.

Пријатно!

Zapalite lovorov list: Nećete verovati šta će se dogoditi

Преузмите андроид апликацију.