Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Začinjena salata od pirinča

Ovu toplu salatu od pirinča i povrća lako možete pretvoriti u obrok dodavanjem kašike grčkog jogurta.
Foto: Pixabay/mikuratv
Sastojci:
  • 350 grama smeđeg pirinča
  • 1/2 glavice brokolija, isečena na cvetove
  • 1/2 glavice karfiola, isečena na cvetove
  • 1/4 šolje (60 ml) maslinovog ulja, plus dodatno za prskanje
  • 1 luk, sitno isečen
  • 1 čen belog luka, sitno isečen
  • 1/2 kašičice semena crnog senfa
  • po 1/2 veze nane, korijander, peršun (svež)
  • 1/2 veze mladog luka, beli i svetlozeleni delovi tanko narezani
  • sok od 1/2 limuna
  • 100 grama gustog grčkog jogurta
Priprema:

Kuvajte pirinač prema uputstvima na pakovanju ili dok ne omekša. U šerpu sa kipućom posoljenom vodom blanširajte brokoli i karfiol 2 minuta ili dok ne omekšaju. Ocedite i ostavite na stranu. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj temperaturi. Luk propržite 3-4 minuta dok ne omekša. Dodajte beli luk i semenke senfa i pecite još 1-2 minuta dok ne zamiriše. Dodajte karfiol i brokoli, pojačajte temperaturu na srednju i pecite 3-4 minuta dok ne porumene. Prebacite mešavinu brokolija i karfiola u činiju sa pirinčem, začinskim biljem i mladim lukom, zatim začinite i promešajte da se sjedini. Iscedite sok od limuna i prelijte dodatnim uljem. Pomešajte jogurt pa poslužite uz toplu salatu.

Prijatno!

Deset najzdravijih plodova voća na svetu

Preuzmite android aplikaciju.