Ovu toplu salatu od pirinča i povrća lako možete pretvoriti u obrok dodavanjem kašike grčkog jogurta.
Sastojci:
- 350 grama smeđeg pirinča
- 1/2 glavice brokolija, isečena na cvetove
- 1/2 glavice karfiola, isečena na cvetove
- 1/4 šolje (60 ml) maslinovog ulja, plus dodatno za prskanje
- 1 luk, sitno isečen
- 1 čen belog luka, sitno isečen
- 1/2 kašičice semena crnog senfa
- po 1/2 veze nane, korijander, peršun (svež)
- 1/2 veze mladog luka, beli i svetlozeleni delovi tanko narezani
- sok od 1/2 limuna
- 100 grama gustog grčkog jogurta
Priprema:
Kuvajte pirinač prema uputstvima na pakovanju ili dok ne omekša. U šerpu sa kipućom posoljenom vodom blanširajte brokoli i karfiol 2 minuta ili dok ne omekšaju. Ocedite i ostavite na stranu. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj temperaturi. Luk propržite 3-4 minuta dok ne omekša. Dodajte beli luk i semenke senfa i pecite još 1-2 minuta dok ne zamiriše. Dodajte karfiol i brokoli, pojačajte temperaturu na srednju i pecite 3-4 minuta dok ne porumene. Prebacite mešavinu brokolija i karfiola u činiju sa pirinčem, začinskim biljem i mladim lukom, zatim začinite i promešajte da se sjedini. Iscedite sok od limuna i prelijte dodatnim uljem. Pomešajte jogurt pa poslužite uz toplu salatu.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.