Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Зачињена салата од пиринча

Ову топлу салату од пиринча и поврћа лако можете претворити у оброк додавањем кашике грчког јогурта.
Фото: Pixabay/mikuratv
Састојци:
  • 350 грама смеђег пиринча
  • 1/2 главице броколија, исечена на цветове
  • 1/2 главице карфиола, исечена на цветове
  • 1/4 шоље (60 мл) маслиновог уља, плус додатно за прскање
  • 1 лук, ситно исечен
  • 1 чен белог лука, ситно исечен
  • 1/2 кашичице семена црног сенфа
  • по 1/2 везе нане, коријандер, першун (свеж)
  • 1/2 везе младог лука, бели и светлозелени делови танко нарезани
  • сок од 1/2 лимуна
  • 100 грама густог грчког јогурта
Припрема:

Кувајте пиринач према упутствима на паковању или док не омекша. У шерпу са кипућом посољеном водом бланширајте броколи и карфиол 2 минута или док не омекшају. Оцедите и оставите на страну. Загрејте уље у великом тигању на средњој температури. Лук пропржите 3-4 минута док не омекша. Додајте бели лук и семенке сенфа и пеците још 1-2 минута док не замирише. Додајте карфиол и броколи, појачајте температуру на средњу и пеците 3-4 минута док не порумене. Пребаците мешавину броколија и карфиола у чинију са пиринчем, зачинским биљем и младим луком, затим зачините и промешајте да се сједини. Исцедите сок од лимуна и прелијте додатним уљем. Помешајте јогурт па послужите уз топлу салату.

Пријатно!

Deset najzdravijih plodova voća na svetu

Преузмите андроид апликацију.