Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Veknica od mesa

Zbog specifičnog načina pripreme ovo ukusno jelo će biti pravi ukras na trpezi.
Foto: Pixabay/anaterate

Lako se pravi i savršeno se može kombinovati sa bilo kojim prilogom. Veknica od mesa ide odlično i sa pire krompirom i sa graškom. Idealna za letnji ručak, i još bolja kao meze kada vam uveče dođu gosti.

Sastojci:
  • 1 šolja sitno seckanog belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje mleka
  • 3 parčeta starog hleba
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice majčine dušice
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kilogram mlevenog mešanog mesa
  • 2 obarena jajeta
Priprema:

U tiganju prodinstajte crni luk dok ne omekša.

U dubljoj posudi umutite jaje, a zatim dodajte mleko i hleb

Dodajte umućenom jajetu dinstani luk, bosiljak, origano, majčinu dušicu, so i biber.

Dobro promešajte, a zatim dodajte mleveno meso i mešajte dok se ne dobije ujednačena masa.

Napravite veknicu i u sredinu stavite jaja.

Veknicu mesa pecite oko 1 sat na 200 stepani.

Prijatno!

Gramatika nepoželjna u porukama – Tačka se doživljava kao neiskrenost

Preuzmite android aplikaciju.