Zbog specifičnog načina pripreme ovo ukusno jelo će biti pravi ukras na trpezi.
Lako se pravi i savršeno se može kombinovati sa bilo kojim prilogom. Veknica od mesa ide odlično i sa pire krompirom i sa graškom. Idealna za letnji ručak, i još bolja kao meze kada vam uveče dođu gosti.
Sastojci:
- 1 šolja sitno seckanog belog luka
- 2 kašike ulja
- 1 jaje
- 1/2 šolje mleka
- 3 parčeta starog hleba
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice majčine dušice
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kilogram mlevenog mešanog mesa
- 2 obarena jajeta
Priprema:
U tiganju prodinstajte crni luk dok ne omekša.
U dubljoj posudi umutite jaje, a zatim dodajte mleko i hleb
Dodajte umućenom jajetu dinstani luk, bosiljak, origano, majčinu dušicu, so i biber.
Dobro promešajte, a zatim dodajte mleveno meso i mešajte dok se ne dobije ujednačena masa.
Napravite veknicu i u sredinu stavite jaja.
Veknicu mesa pecite oko 1 sat na 200 stepani.
Prijatno!
Gramatika nepoželjna u porukama – Tačka se doživljava kao neiskrenost
Preuzmite android aplikaciju.