Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Varivo od karfiola i sira

U hladnom jesenjem danu želimo da pojedemo brz i ukusan obrok koji će adekvatno zagrejati i zasititi. Ova varivo od karfiola i rendanog sira je odlična ideja.
Foto: Pixabay/congerdesign
Sastojci:
  • 700 mililitra pilećeg temeljca
  • 500 mililitra mleka
  • 200 grama rendane gaude
  • 45 grama putera
  • 20 grama brašna
  • 1 mala glava karfiola
  • 1 šargarepa
  • 1 štap celera
  • so
  • biber
Priprema:

Karfiol operite i isecite na manje cvetove. Stavite da se kuva u šerpi sa pilećim temeljcem, komadićima šargarepe i celera. Povrće kuvajte oko 12 do 15 minuta na umerenoj temperaturi dok ne omekša. U većoj šerpi otopite puter i dodajte brašno, so i biber po želji. Sve zajedno pomešati. Postepeno sipajte toplo mleko. Mešajte smesu varjačom dok se ne oslobodite svih mogućih grudvica, a sos se zgusne. Trebaće vam oko dva minuta. U mešavinu na bazi brašna dodajte rendani sir. Dobro promešajte i ostavite da se sir otopi. Dobijenu smesu sipajte u kuvanu čorbicu sa karfiolom. Varivo poslužite toplo sa parčetom hleba. Po želji možete dodati i malo čilija u prahu.

Prijatno!

Recept dana: Domaći tartar sos

Preuzmite android aplikaciju.