U hladnom jesenjem danu želimo da pojedemo brz i ukusan obrok koji će adekvatno zagrejati i zasititi. Ova varivo od karfiola i rendanog sira je odlična ideja.
Sastojci:
- 700 mililitra pilećeg temeljca
- 500 mililitra mleka
- 200 grama rendane gaude
- 45 grama putera
- 20 grama brašna
- 1 mala glava karfiola
- 1 šargarepa
- 1 štap celera
- so
- biber
Priprema:
Karfiol operite i isecite na manje cvetove. Stavite da se kuva u šerpi sa pilećim temeljcem, komadićima šargarepe i celera. Povrće kuvajte oko 12 do 15 minuta na umerenoj temperaturi dok ne omekša. U većoj šerpi otopite puter i dodajte brašno, so i biber po želji. Sve zajedno pomešati. Postepeno sipajte toplo mleko. Mešajte smesu varjačom dok se ne oslobodite svih mogućih grudvica, a sos se zgusne. Trebaće vam oko dva minuta. U mešavinu na bazi brašna dodajte rendani sir. Dobro promešajte i ostavite da se sir otopi. Dobijenu smesu sipajte u kuvanu čorbicu sa karfiolom. Varivo poslužite toplo sa parčetom hleba. Po želji možete dodati i malo čilija u prahu.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.