У хладном јесењем дану желимо да поједемо брз и укусан оброк који ће адекватно загрејати и заситити. Ова вариво од карфиола и ренданог сира је одлична идеја.
Састојци:
- 700 милилитра пилећег темељца
- 500 милилитра млека
- 200 грама рендане гауде
- 45 грама путера
- 20 грама брашна
- 1 мала глава карфиола
- 1 шаргарепа
- 1 штап целера
- со
- бибер
Припрема:
Карфиол оперите и исеците на мање цветове. Ставите да се кува у шерпи са пилећим темељцем, комадићима шаргарепе и целера. Поврће кувајте око 12 до 15 минута на умереној температури док не омекша. У већој шерпи отопите путер и додајте брашно, со и бибер по жељи. Све заједно помешати. Постепено сипајте топло млеко. Мешајте смесу варјачом док се не ослободите свих могућих грудвица, а сос се згусне. Требаће вам око два минута. У мешавину на бази брашна додајте рендани сир. Добро промешајте и оставите да се сир отопи. Добијену смесу сипајте у кувану чорбицу са карфиолом. Вариво послужите топло са парчетом хлеба. По жељи можете додати и мало чилија у праху.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.