Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Вариво од карфиола и сира

У хладном јесењем дану желимо да поједемо брз и укусан оброк који ће адекватно загрејати и заситити. Ова вариво од карфиола и ренданог сира је одлична идеја.
Фото: Pixabay/congerdesign
Састојци:
  • 700 милилитра пилећег темељца
  • 500 милилитра млека
  • 200 грама рендане гауде
  • 45 грама путера
  • 20 грама брашна
  • 1 мала глава карфиола
  • 1 шаргарепа
  • 1 штап целера
  • со
  • бибер
Припрема:

Карфиол оперите и исеците на мање цветове. Ставите да се кува у шерпи са пилећим темељцем, комадићима шаргарепе и целера. Поврће кувајте око 12 до 15 минута на умереној температури док не омекша. У већој шерпи отопите путер и додајте брашно, со и бибер по жељи. Све заједно помешати. Постепено сипајте топло млеко. Мешајте смесу варјачом док се не ослободите свих могућих грудвица, а сос се згусне. Требаће вам око два минута. У мешавину на бази брашна додајте рендани сир. Добро промешајте и оставите да се сир отопи. Добијену смесу сипајте у кувану чорбицу са карфиолом. Вариво послужите топло са парчетом хлеба. По жељи можете додати и мало чилија у праху.

Пријатно!

Recept dana: Domaći tartar sos

Преузмите андроид апликацију.