Recept za vafle je prava stvar ako želite da napravite i doručak i večeru u isto vreme, jer namaz može biti slan ili sladak po želji.
Sastojci:
Suvi sastojci:
- 2 šolje (oko 250 g)
- brašna
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
Vlažni sastojci:
- 2 velika jaja
- 1 3/4 šolje (oko 420 ml) mleka
- 1/2 šolje (oko 115 g) rastopljenog putera (ili biljnog ulja)
- 1 kašičica vanilin šećera (ili ekstrakta vanile)
Priprema:
Uključite peglu za vafle i pustite da se zagreje prema uputstvima proizvođača. Pomešajte suve sastojke – u veću činiju prosijte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Pripremite mokre sastojke – u drugoj činiji umutite jaja, dodajte im mleko, otopljeni puter i vanilin šećer i dobro promešajte.
Pomešajte sve sastojke zajedno – napravite udubljenje u suvim sastojcima i polako dodajte mokre sastojke, mešajući dok se ne sjedine.
Nemojte preterano mešati jer bi trebalo da bude grudvica, a prekomerno mešanje može učiniti vafle čvrstima.
Lagano premažite ploče za vafle sa malo ulja. Sipajte malo testa na ringlu. Količina testa zavisi od veličine mašine, ali obično je dovoljno 1/2 do 2/3 šolje. Zatvorite mašinu i pecite prema uputstvima, obično 3-5 minuta, dok vafli ne postanu zlatno smeđe i hrskave.
Izvadite vafle iz mašine i odmah poslužite. Možete ih posuti šećerom u prahu, preliti medom, dodati sveže voće, šlag, komadiće čokolade ili bilo koji slani dodatak i premaz po želji.
Prijatno!
Zvuči čudo, ali ovo morate da uradite sa bananama čim ih donesete kući iz prodavnice
Preuzmite android aplikaciju.