Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Ukusan prilog ili kompletan ručak za manje od 400 dinara

Karfiol je zdravo i ukusno povrće koje možete da spremite na najrazličitije moguće načine. Ovako pripremljeni karfiol možete da jedete i kao zasebno jelo, samo sa parčetom hleba.
Foto: Pixabay/Couleur
Sastojci:
  • 1 karfiol
  • 1 crni luk
  • 2 paprike
  • 2 srednja paradajza
  • 2-3 čena belog luka
  • 100 mililitara paradajz sosa
Priprema:

Karfiol isecite na cvetove, pa kuvajte u ključaloj i posoljenoj vodi 15 minuta. U tiganju propržite crni luk isečen na rebarca, a kada omekša dodajte papriku isečenu na trake. Poklopite i dinstajte par minuta. Zatim dodajte seckani paradajz i mleveni beli luk, pa posolite. Zatim dodajte paradajz sos i promešajte. Dodajte proceđeni karfiol, pa poklopite i krčkajte još 15 minuta.

Prijatno!

Karfiol i borovnice najveći prijatelji vitke linije – Neprijatelja svi dobro znamo i volimo

Preuzmite android aplikaciju.