Čokoladni kremasti desert u kojem ćete uživati.
Sastojci:
- 5 belanaca
- 120 grama šećera
- 100 grama mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
- 1 litar mleka
- 5 žumanaca
- 3 pudinga od vanile
- 6 kašika brašna
- 100 grama šećera
- 250 grama putera
- 200 grama mlečne čokolade
- 200 grama bele čokolade
Priprema:
Prvo pripremite kremu da se ohladi. U činiju dodati žumanca, puding od vanile, šećer, brašno i malo mleka i sve izmešati. Ostatak mleka prokuvajte. Kada mleko provri, ostavite ga na stranu i umešajte pripremljene sastojke. Vratite na ringlu da sve ponovo provri na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje. Možete koristiti i mikser ako vam je lakše. Vruću kremu podjednako podelite između dve činije. U činiju dodajte komadiće mlečne čokolade i umutite mikserom dok se čokolada potpuno ne otopi. U drugu posudu dodajte komadiće bele čokolade i takođe umutite mikserom dok se ne istopi. Obe kreme prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider. Kada se ohlade, ponovo ih promešajte. Zatim u svaku dodati polovinu pripremljenog putera koji je bio sobne temperature i ponovo promešati.
Kora sa orasima
Umutiti belanca dok se ne stisne i postepeno dodavati šećer. Kada dobijete čvrst sneg, dodajte brašno i mlevene orahe i sve sjedinite. Kalup namastite i pobrašnite i rasporedite smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 do 30 minuta. Pečenu koru ostaviti da se ohladi. Na koru namazati polovinu svetlog, a polovinu tamnog krema. Zatim dodajte preostali svetli fil i na kraju preostalu tamnu kremu. Umutiti šlag i premazati tortu. Stavite u frižider preko noći da se stegne. Po želji posuti rendanom čokoladom.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.