Poslastica je spremna za 10 minuta.
Sastojci:
- 1 šolja kafe
- 2 kašike likera od kafe
- 1 šolja slatke pavlake
- 1/2 šolje (60 g) šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 šolja (225 g) mascarpone sira
- piškote
- kakao prah za posipanje
Priprema:
Ako koristite liker od kafe, pomešajte ga sa kafom i ostavite da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku sa šećerom i ekstraktom vanile dok ne dobijete šlag. Nežno pomešajte šlag sa maskarpone sirom. Stavite tiramisu u čaše. Nakratko umočite biskvit u kafu i po potrebi preklopite tako da stane u odabranu čašu. Posle prvog reda kolačića na vrh stavite red fila. Zatim ponovite postupak sa keksima – umočite ih u kafu, po potrebi izlomite i prilagodite čaši i na vrh stavite fil. U zavisnosti od veličine stakla, napravite dva ili tri sloja. Poslednji sloj treba da bude punjenje. Stavite tiramisu u frižider najmanje četiri sata. Pre serviranja, tiramisu posuti kakaom.
Prijatno!
Greške zbog kojih punjene paprike nikada nisu dovoljno dobre
Preuzmite android aplikaciju.