Посластица је спремна за 10 минута.
Састојци:
- 1 шоља кафе
- 2 кашике ликера од кафе
- 1 шоља слатке павлаке
- 1/2 шоље (60 г) шећера у праху
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 1 шоља (225 г) масцарпоне сира
- пишкоте
- какао прах за посипање
Припрема:
Ако користите ликер од кафе, помешајте га са кафом и оставите да се охлади. Умутити слатку павлаку са шећером и екстрактом ваниле док не добијете шлаг. Нежно помешајте шлаг са маскарпоне сиром. Ставите тирамису у чаше. Накратко умочите бисквит у кафу и по потреби преклопите тако да стане у одабрану чашу. После првог реда колачића на врх ставите ред фила. Затим поновите поступак са кексима – умочите их у кафу, по потреби изломите и прилагодите чаши и на врх ставите фил. У зависности од величине стакла, направите два или три слоја. Последњи слој треба да буде пуњење. Ставите тирамису у фрижидер најмање четири сата. Пре сервирања, тирамису посути какаом.
Пријатно!
Greške zbog kojih punjene paprike nikada nisu dovoljno dobre
Преузмите андроид апликацију.