Volite tiramisu? Da li se radujete sezoni jagoda svake godine? Onda je vreme da spojite ova dva zadovoljstva u ukusan desert koji će začas nestati sa stola.
Sastojci:
- 300 grama biskvita
- 200 grama jagoda
- 70 grama šećera u prahu
- 300 grama maskarponea
- 2 decilitra slatke pavlake
- 3 decilitra crne kafe
- 1 decilitar ruma
Priprema:
Očistite, operite i isecite jagode na tanke kriške. Umutiti slatku pavlaku u šlag. Maskarpone umutite mikserom i dodajte mu šećer, pa još malo miksajte. Zatim ručno umešajte šlag u maskarpone. Pripremite pravougaonu činiju po izboru (vatrostalnu, keramičku, limenu…) u koju ćete stavljati sastojke. Pomešajte kafu i rum. Na dno činije stavite sloj biskvita koji ste sa svake strane nakratko umočili u mešavinu kafe i ruma. Zatim na to namažite polovinu kreme od maskarponea i šlag. Na taj sloj stavite narezane jagode. Zatim još jedan sloj biskvita pa druga polovina kreme. Na kraju možete prosijati kakao prah ili narendati crnu čokoladu preko tiramisua, ali možete poslužiti i bez ovog dodatka.
Prijatno!
Svako jutro, za početak dana: Doktor otkriva savršeni doručak za žene i muškarce
Preuzmite android aplikaciju.