Волите тирамису? Да ли се радујете сезони јагода сваке године? Онда је време да спојите ова два задовољства у укусан десерт који ће зачас нестати са стола.
Састојци:
- 300 грама бисквита
- 200 грама јагода
- 70 грама шећера у праху
- 300 грама маскарпонеа
- 2 децилитра слатке павлаке
- 3 децилитра црне кафе
- 1 децилитар рума
Припрема:
Очистите, оперите и исеците јагоде на танке кришке. Умутити слатку павлаку у шлаг. Маскарпоне умутите миксером и додајте му шећер, па још мало миксајте. Затим ручно умешајте шлаг у маскарпоне. Припремите правоугаону чинију по избору (ватросталну, керамичку, лимену…) у коју ћете стављати састојке. Помешајте кафу и рум. На дно чиније ставите слој бисквита који сте са сваке стране накратко умочили у мешавину кафе и рума. Затим на то намажите половину креме од маскарпонеа и шлаг. На тај слој ставите нарезане јагоде. Затим још један слој бисквита па друга половина креме. На крају можете просијати какао прах или нарендати црну чоколаду преко тирамисуа, али можете послужити и без овог додатка.
Пријатно!
Svako jutro, za početak dana: Doktor otkriva savršeni doručak za žene i muškarce
Преузмите андроид апликацију.