Poznato je i da se tartar sos koristi kao prilog uglavnom uz riblje specijalitete, kako od morske tako i od rečne ribe, kao i uz sve prste prženih pohovanih ili kuvanih suvih mesa. Na kraju krajeva ako volite majonez, ovaj sos možete koristiti i kao namaz na sendviče.
Sastojci:
- 100 mililitara mleka
- 200 mililitar ulja
- 1, 5 kašika jabukovog sirćeta
- biber
- 2 kašičice senfa
- 5-6 kiselih krastavaca
- peršun
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica sušene mirođije
- 1 kašičica limunovog soka
Priprema:
U blenderu ili sa štapnim mikserom sjedinite mleko i ulje. Zatim dodajte sirće, biber, senf, isekcane krastavce i peršun, čen belog luka, mirođiju i limunv sok. Sve dobro izblendirajte. Sipajte u posudu i vaš tartar je gotov.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.