Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Tartar sos

Poznato je i da se tartar sos koristi kao prilog uglavnom uz riblje specijalitete, kako od morske tako i od rečne ribe, kao i uz sve prste prženih pohovanih ili kuvanih suvih mesa. Na kraju krajeva ako volite majonez, ovaj sos možete koristiti i kao namaz na sendviče.
Foto: Pixabay/Jil_J_Jenkins
Sastojci:
  • 100 mililitara mleka
  • 200 mililitar ulja
  • 1, 5 kašika jabukovog sirćeta
  • biber
  • 2 kašičice senfa
  • 5-6 kiselih krastavaca
  • peršun
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica sušene mirođije
  • 1 kašičica limunovog soka
Priprema:

U blenderu ili sa štapnim mikserom sjedinite mleko i ulje. Zatim dodajte sirće, biber, senf, isekcane krastavce i peršun, čen belog luka, mirođiju i limunv sok. Sve dobro izblendirajte. Sipajte u posudu i vaš tartar je gotov.

Prijatno!

Recept dana: Pohovana piletina kao iz restorana

Preuzmite android aplikaciju.