Уживајте у укусу и мирису колача од лимуна.
Састојци:
- 300 грама обичног брашна
- 150 грама путера или маргарина
- 1 жуманце
- 5 кашика воде
- прстохват соли
- мало павлаке
- 200 грама шећера
- 200 милилитара слатке павлаке
- 5 жуманаца
- 4 лимуна
Припрема:
У брашно додајте прстохват соли и путер или маргарин исечен на кришке. Први део трика за добро мрвичасто тесто је да истрљате путер или маргарин који сте додали у брашно пре додавања ‘мокрих’ састојака и сједините га са брашном колико год можете. Затим се додају влажни састојци, а до две кашичице павлаке ће помоћи да се повежу. Када сте умесили тесто, умотајте га у провидну фолију и ставите у фрижидер на пола сата. Након тога разваљајте тесто на центиметар дебљине и ставите у подмазан или папиром обложен округли плех. Пеците само тесто у загрејаној рерни на 200 степени око 15 минута. Када је печено, извадите га и оставите да се добро охлади док припремате крему. У већу шерпу ставите воду и загрејте је, а другу мању ставите у шерпу са водом и умутите на пари жуманца и шећер. Исцедите лимуне и додајте сок у смесу жуманца и шећера, коју сте претходно склонили са рингле или паре. У смешу можете додати и рендану лимунову кору. У смесу додати слатку павлаку и све сјединити. Сипати у калуп са тестом и пећи у рерни око 15 минута на 170 степени. Да не бисте „препекли“ тарт, обратите пажњу на смесу. Видећете да је тарт печен од смесе, која је стегла, али се и даље „креће“ по средини. Охлађени тарт можете украсити кришкама лимуна и шлагом, а можете га држати у фрижидеру и спремити за изненадне госте који ће бити одушевљени њиме.
Пријатно!
Lekari upozoravaju: Ovo su neželjene posledice koje se mogu javiti ako jedete previše hleba
Преузмите андроид апликацију.