Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Taljatele u sosu od paradajza i belog luka

Recept za jednostavnu testeninu sa povrćem.
Foto: Pixabay/RitaE
Sastojci:
  • 300 grama taljatela
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 400 grama pasiranog paradajza
  • so
  • biber
  • parmezan
Priprema:

Taljatele kuvajte u slanoj vodi osam do 10 minuta. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte sitno iseckan beli luk i pržite ga dok ne omekša, oko jedan minut. Pasirani paradajz dodajte u tiganj sa belim lukom, promešajte i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi oko 10 minuta. Procedite taljatele i dodajte ih u paradajz sos. Promešajte da se sve lepo sjedini. Pospite parmezanom i poslužite.

Prijatno!

Tajna dugovečnosti je na vašem stolu!

 

Preuzmite android aplikaciju.