Topao i kremast, sutlijaš je mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, povezana sa osećajem domaće kuhinje i porodičnim tradicijama.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2025/02/usd-67411-640-2-620x465.jpg)
Njegova blaga i kremasta tekstura čini ga idealnim za decu, ali i za starije koji preferiraju lagane i lako svarljive deserte.
Ovo je takođe nutritivno bogat obrok sa ugljenim hidratima iz pirinča, proteinima i kalcijumom iz mleka, a može se obogatiti dodatkom orašastih plodova ili suvog voća.
Sastojci:
- 200 g pirinča
- 0,5 dl mleka
- 100 g šećera
- 2 kašičice cimeta
- 50 g suvog grožđa
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Skuvajte pirinač u vodi. Kada je delimično kuvano, dodajte malo mleka, suvo grožđe i šećer i nastavite sa kuvanjem, lagano mešajući. Zatim dodajte ostatak mleka, vanilin šećer i sačekajte da mleko provri. Kada se sastojci sjedine, sipajte u odgovarajuće posude ili čaše. Po želji posuti cimetom.
Prijatno!
Zašto bi trebalo svakodnevno da unosimo vitamin C, a ne samo kada smo bolesni
Preuzmite android aplikaciju.