Топао и кремаст, сутлијаш је многима омиљена посластица из детињства, повезана са осећајем домаће кухиње и породичним традицијама.
Његова блага и кремаста текстура чини га идеалним за децу, али и за старије који преферирају лагане и лако сварљиве десерте.
Ово је такође нутритивно богат оброк са угљеним хидратима из пиринча, протеинима и калцијумом из млека, а може се обогатити додатком орашастих плодова или сувог воћа.
Састојци:
- 200 г пиринча
- 0,5 дл млека
- 100 г шећера
- 2 кашичице цимета
- 50 г сувог грожђа
- 1 кесица ванилин шећера
Припрема:
Скувајте пиринач у води. Када је делимично кувано, додајте мало млека, суво грожђе и шећер и наставите са кувањем, лагано мешајући. Затим додајте остатак млека, ванилин шећер и сачекајте да млеко проври. Када се састојци сједине, сипајте у одговарајуће посуде или чаше. По жељи посути циметом.
Пријатно!
Zašto bi trebalo svakodnevno da unosimo vitamin C, a ne samo kada smo bolesni
Преузмите андроид апликацију.