Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Štrudla sa orasima i rogačem

Potpuno drugačija štrudla neobičnog ukusa.
Foto: Pixabay/PIX1861
Sastojci:
  • 3 jaja
  • 600 grama šećera
  • 400 mililitara mleka
  • 800 grama brašna
  • 40 grama svežeg kvasca
  • 200 grama masti
  • 250 mililitara mlake vode
  • 15 grama soli
  • aroma vanile
  • 200 grama oraha
  • 200 grama rogača
Priprema:

U 200 mililitara mlakog mleka stavite izmrvljeni kvasac i kašiku šećera da kvasac proradi. U činiju stavite brašno, u sredini napravite rupu i dodajte jaja, 150 g šećera, kvasac, toplu vodu i mast. Zamesiti glatko testo i ostaviti da naraste. Zatim ga pomerite i podelite na 3 dela. U orahe i rogač sipajte 150 grama šećera i dodajte preostalo vrelo mleko. Po želji u fil dodati cimet i vaniliju. Svaku razvaljanu jufku premazati filovima. Štrudle stavite u pleh, premažite jajetom i ostavite još sat vremena da se dižu. Štrudle pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Pospite prah šećerom i poslužite!

Prijatno!

Da li je bolje kupiti svežu ili smrznutu ribu?

Preuzmite android aplikaciju.