Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Špegete sa prazilukom

U ovom receptu, aromatični praziluk se sastaje sa začinjenom gorgonzolom i kremastim maskarponeom da bi se napravio divan sos koji se može napraviti za samo 20 minuta.
Foto: Pixabay/Engin_Akyurt
Sastojci:
  • 1 štap praziluka
  • 100 grama gorgonzole
  • 2 kašike maslinovog
  • ulja
  • so
  • 250 grama špageta (ili druge testenine)
  • 100 grama maskarponea
  • 50 grama parmezana
  • muškatni oraščić
  • biber
Priprema:

Prokuvajte veliku količinu vode. U međuvremenu praziluk isecite na kolutove, a zatim ga operite. Narežite gorgonzolu na kockice i ostavite sa strane. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i na srednjoj vatri dinstajte blago posoljeni praziluk oko 10 minuta. Vodu dosta posolite i u njoj skuvajte testeninu. Praziluku u tiganju dodajte maskarpone i gorgonzolu. Narendajte parmezan i malo muskatnog oraščića. Ocedite testeninu i sakupite vodu. Sada prelijte sos od sira sa malo vode za testenine dok ne dobijete kremasti sos. Posolite i pobiberite. Poslužite sos sa testeninom i još malo parmezana.

Prijatno!

Zašto neke vrste ribe nikako ne treba jesti često?

Preuzmite android aplikaciju.