U ovom receptu, aromatični praziluk se sastaje sa začinjenom gorgonzolom i kremastim maskarponeom da bi se napravio divan sos koji se može napraviti za samo 20 minuta.
Sastojci:
- 1 štap praziluka
- 100 grama gorgonzole
- 2 kašike maslinovog
- ulja
- so
- 250 grama špageta (ili druge testenine)
- 100 grama maskarponea
- 50 grama parmezana
- muškatni oraščić
- biber
Priprema:
Prokuvajte veliku količinu vode. U međuvremenu praziluk isecite na kolutove, a zatim ga operite. Narežite gorgonzolu na kockice i ostavite sa strane. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i na srednjoj vatri dinstajte blago posoljeni praziluk oko 10 minuta. Vodu dosta posolite i u njoj skuvajte testeninu. Praziluku u tiganju dodajte maskarpone i gorgonzolu. Narendajte parmezan i malo muskatnog oraščića. Ocedite testeninu i sakupite vodu. Sada prelijte sos od sira sa malo vode za testenine dok ne dobijete kremasti sos. Posolite i pobiberite. Poslužite sos sa testeninom i još malo parmezana.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.