Špargle iz rerne možete poslužiti same, ali i kao prilog uz ribu ili piletinu.
Sastojci:
- 500 grama špargle
- 5 kašika rendanog parmezana
- so
- biber
- maslinovo ulje
- beli luk
Priprema:
Odvojite meki od drvenastog dela špargle, operite, pa kuvajte nekoliko minuta u posoljenoj, ključaloj vodi. Procedite, a zatim stavite na kuhinjski peškir da se osuši. Tepsiju u kojoj ćete peći špargle obložite papirom za pečenje, pa papir premažite maslinovim uljem. Ređati špargle u jedan sloj, posoliti i pobiberiti, dodati beli luk po želji i preliti maslinovim uljem. Na kraju obilno pospite rendanim parmezanom. Pecite 10 do 12 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Poslužite toplo ili hladno, samostalno ili kao prilog.
Prijatno!
Ovim trikovima ćete se osloboditi neprijatnog mirisa belog luka
Preuzmite android aplikaciju.