Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Špargle sa parmezanom iz rerne

Špargle iz rerne možete poslužiti same, ali i kao prilog uz ribu ili piletinu.
Foto: Pixabay/RitaE
Sastojci:
  • 500 grama špargle 
  • 5 kašika rendanog parmezana
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • beli luk
Priprema:

Odvojite meki od drvenastog dela špargle, operite, pa kuvajte nekoliko minuta u posoljenoj, ključaloj vodi. Procedite, a zatim stavite na kuhinjski peškir da se osuši. Tepsiju u kojoj ćete peći špargle obložite papirom za pečenje, pa papir premažite maslinovim uljem. Ređati špargle u jedan sloj, posoliti i pobiberiti, dodati beli luk po želji i preliti maslinovim uljem. Na kraju obilno pospite rendanim parmezanom. Pecite 10 do 12 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Poslužite toplo ili hladno, samostalno ili kao prilog.

Prijatno!

Ovim trikovima ćete se osloboditi neprijatnog mirisa belog luka

Preuzmite android aplikaciju.