Jednostavne pržene grickalice koje je lako napraviti.
Sastojci:
- 100 grama putera
- 40 mililitara ulja
- 1 glavica crnog luka
- 120 grama šunke
- 100 grama brašna
- 1 litar mleka
- so
- muškatni oraščić
- biber
- 2 tvrdo kuvana jaja
- prezle
- 3 jaja
- ulje za prženje
Priprema:
U šerpu staviti puter i ulje i kada se istopi dodati seckani crni luk. Pustite da se krčka dok ne počne da porumeni i dodajte seckanu šunku. Posle 2 minuta dodati brašno i mešati žicom. Dodajte mleko i dobro promešajte da nema grudvica. Začinite solju, biberom i muškatnim oraščićem i mešajte 5 minuta. Skloniti šerpu sa ringle i dodati izrendana tvrdo kuvana jaja, ponovo izmešati da se dobro sjedini. Smesu sipajte u kalup, prekrijte providnom folijom da se ne napravi korica i ostavite da se ohladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižider dok se ne ohladi (bolje preko noći ili najmanje 8 sati). Po isteku vremena kašikom uzeti deo testa, uvaljati u prezle i oblikovati kroket, propasirati kroz umućena jaja, pa ponovo kroz prezle. Na zagrejanom ulju pržite krokete do zlatno smeđe boje.
Prijatno!
Hrana koja liči na ljudske organe – 9 namirnica pomaže više od suplemenata
Preuzmite android aplikaciju.