Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Шпански крокети са шунком и јајима

Једноставне пржене грицкалице које је лако направити.
Фото: Pixabay/petrovhey
Састојци:
  • 100 грама путера
  • 40 милилитара уља
  • 1 главица црног лука
  • 120 грама шунке
  • 100 грама брашна
  • 1 литар млека
  • со
  • мушкатни орашчић
  • бибер
  • 2 тврдо кувана јаја
  • презле
  • 3 јаја
  • уље за пржење
Припрема:

У шерпу ставити путер и уље и када се истопи додати сецкани црни лук. Пустите да се крчка док не почне да порумени и додајте сецкану шунку. После 2 минута додати брашно и мешати жицом. Додајте млеко и добро промешајте да нема грудвица. Зачините сољу, бибером и мушкатним орашчићем и мешајте 5 минута. Склонити шерпу са рингле и додати изрендана тврдо кувана јаја, поново измешати да се добро сједини. Смесу сипајте у калуп, прекријте провидном фолијом да се не направи корица и оставите да се охлади, прво на собној температури, а затим у фрижидер док се не охлади (боље преко ноћи или најмање 8 сати). По истеку времена кашиком узети део теста, уваљати у презле и обликовати крокет, пропасирати кроз умућена јаја, па поново кроз презле. На загрејаном уљу пржите крокете до златно смеђе боје.

Пријатно!

Hrana koja liči na ljudske organe – 9 namirnica pomaže više od suplemenata

Преузмите андроид апликацију.