Tikvice i testenina se odlično slažu, a poseban ukus jelu daju limun i rendani sir.
Sastojci:
- 350 g špageta
- so
- 1 luk
- 3 male tikvica
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- sok od jednog limuna
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- rendani sir
Priprema:
Skuvajte špagete u ključaloj slanoj vodi. U međuvremenu isecite luk. Tikvice isecite na tanke kolutiće. Na zagrejanom ulju u tiganju propržite luk dok ne postane staklast. Dodajte tikvice i sve zajedno propržite. Zatim dodajte izgnječeni beli luk, limunov sok i začin od suvog bilja. Umešajte kuvane i oceđene špagete. Skloniti posudu sa šporeta i poslužiti posuto rendanim sirom.
Prijatno!
Nemate prezle pri ruci? Otkrivamo vam pet iznenađujućih zamena za ovaj sastojak!
Preuzmite android aplikaciju.