Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Sočivo sa teletinom

Sočivo se ubraja u grupu zrnastih mahunarki. Siromašno je mastima. Sadrži značajne količine vitamina i minerala, odličan je izvor vitamina B6, fosfora, magnezijuma, gvožđa i cinka. Ne sadrži zasićene masnoće, kao ni štetni holesterol. I zbog toga treba da se nađe često na našoj trpezi.
Foto: Pixabay/mygraphy
Sastojci:
  • 500 grama sočiva
  • 1 crni luk
  • 1/2 praziluka
  • 1 šargarepa
  • vegeta
  • 1 crvena paprika
  • peršun
  • aleva paprika
  • 300 grama teletine
  • biber
Priprema:

Meso iseckati na sitnije komade. Sočivo skuvati u posebnoj šerpi i ocediti od vode. Stavite u jednu šerpu meso i sočivo, dodajte malo vode i ostavite da se kuvaju. Sitno iseckajte praziluk, šargarepu, crvenu papriku, staviti začin, biber i dodajte ih u meso i sočivo. Izmešati i staviti da se kuva jedno pedesetak minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj kuvanja dodajte malo peršuna.

Prijatno!

 

Preuzmite androidaplikaciju.