Sočivo se ubraja u grupu zrnastih mahunarki. Siromašno je mastima. Sadrži značajne količine vitamina i minerala, odličan je izvor vitamina B6, fosfora, magnezijuma, gvožđa i cinka. Ne sadrži zasićene masnoće, kao ni štetni holesterol. I zbog toga treba da se nađe često na našoj trpezi.
Sastojci:
- 500 grama sočiva
- 1 crni luk
- 1/2 praziluka
- 1 šargarepa
- vegeta
- 1 crvena paprika
- peršun
- aleva paprika
- 300 grama teletine
- biber
Priprema:
Meso iseckati na sitnije komade. Sočivo skuvati u posebnoj šerpi i ocediti od vode. Stavite u jednu šerpu meso i sočivo, dodajte malo vode i ostavite da se kuvaju. Sitno iseckajte praziluk, šargarepu, crvenu papriku, staviti začin, biber i dodajte ih u meso i sočivo. Izmešati i staviti da se kuva jedno pedesetak minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj kuvanja dodajte malo peršuna.
Prijatno!
Preuzmite androidaplikaciju.