Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Слани кексићи од пармезана

Хрскаво, мирисно и изузетно лако за прављење.
Фото: Pixabay/Monfocus

Ови слани колачићи од пармезана захтевају минималну кулинарску вештину, а можете их направити са само три основна састојка. Хрскави, мирисни и изузетно лаки за прављење, колачићи за које вам доносимо рецепт у наставку одлично се слажу уз вино, па су уз неколико добрих капљица идеална ужина за вечерња дружења.

Састојци:
  • 100 грама хладног несланог путера
  • 100 грама вишенаменског брашна
  • 100 грама пармезана, ситно наренданог фино млевени листови свежег рузмарина и тимијана (опционо)
  • црни бибер (опционо)
  • 2 кашике топле воде (или мало размућеног јајета)
Припрема:

Миксером на средњој брзини миксајте путер, брашно и пармезан док не добију фину мрвичасту текстуру. По жељи додајте свеже сецкано бибер и црни бибер и месите док не добијете тесто. Када сте га премесили, поделите тесто на пола и развуците га на око три центиметра дебљине, а сваку половину ставите у провидну фолију и оставите у фрижидеру 15 минута. Загрејте рерну на 180°Ц (без вентилатора) или 160 степени када користите опцију вентилатора. Сваку половину теста развуците на један центиметар дебљине, па калупом исеците кекс. Колачиће поређајте на плех обложен папиром за печење и премажите површину сваког колачића са мало топле воде или размућеног јајета, а одозго поспите мало ренданог пармезана или сецканог свежег зачинског биља. Пеците 10 минута, или док колачићи не поприме златно смеђу боју. Уклоните колачиће из рерне. Иако ће и даље бити прилично мекане, оставите их да се потпуно охладе на решетки за печење пре сервирања. Чувајте их у херметички затвореној посуди у фрижидеру до 4 дана.

Пријатно!

Ove namirnice sagorevaju masti

Преузмите андроид апликацију.