За припрему и печење ове укусне савијаче од гриза потребно је мање од сат времена. Поспите је шећером у праху и послужите топло, уз куглицу кремастог сладоледа од ваниле. Можете направити и неколико различитих верзија са сезонским воћем, а по жељи додати и мало цимета у праху.
Састојци:
- 2 чаше јогурта
- 1 ванилин шећер
- 1 прашак за пециво
- 1 чаша уља
- 300 грама гриза
- 200 грама шећера
- 1 паковање кора за пита
- 1 килограм вишања
- кора изренданог лимуна
Припрема:
Помешајте две чаше јогурта са уљем, шећером, гризом, ванилин шећером и прашком за пециво. Кору премазати смесом, преко ње ставити другу и поново премазати, па трећу. Након што сте премазали трећу кору, поређајте воће, нарендајте корицу лимуна и заролајте. Смешом премажите штрудлу споља. Смеша је довољна за две штрудле. Пеците их око 40 минута у рерни загрејаној на 180 степени. Када штрудла буде готова поспите је шећером у праху и послужите.
Пријатно!
Kako jesti mango? Najbolji trikovi za čišćenje ovog ukusnog voća
Преузмите андроид апликацију.