Ukusna i osvežavajuća salata može biti alternativa teškim i kaloričnim prilozima. Glavni sastojci su kelj i prokelj, a dodatni ukus će dati limunov sok i hrskavi indijski orah.
Sastojci:
- limunov sok
- 2 kašikice senfa
- so
- biber
- pola glavice kelja, očišćenog i tanko narezanog
- 500 grama prokelja
- 4 kašike maslinovog ulja
- 100 grama indijskog oraha
- 100 grama parmezana
Priprema:
Obarite kelj i prokelj u vodi. Pomešajte limunov sok, senf, beli luk ( isitnjen), so i biber. Dobro promešajte i ostavite da se sjedine ukusi. Jednu supenu kašiku ulja sipajte u tiganj i zagrejte na srednjoj vatri. Pržite indijski orahe dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Ostatak maslinovog ulja umešajte u smesu sa limunovim sokom i posolite i pobiberite po ukusu. Rendani sir, indijske orahe i gotov preliv prebacite u činiju sa brokolijem i keljom i protresite da se sastojci dobro izmešaju. Poslužite salatu.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.