Ukusna salata od hobotnice sa dodatkom belog luka oduševljava i one najizbirljivije.
Sastojci:
- 1 hobotnica od 600 grama
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 2 šargarepe
- 1 struk celera
- 1 kašičica sirćeta
- 1 čen belog luka
- 80 mililitara maslinovog ulja
- 100 mililitara belog vinskog sirćeta
- so
Priprema:
Stavite veću količinu vode da provri u ekspres loncu. Malo posolite i dodajte belo vinsko sirće. Stavite nad vodu prvo pipke hobotnice koji će da se skupe, pa je onda ubacite celu u lonac. Zatvorite ekspres lonac i kuvajte 10 minuta od trenutka kada voda lonac da pišti. Pažljivo otvorite lonac i ostavite da se hobotnica prohladi u vodi u kojoj je kuvana. U međuvremenu očistite i operite povrće i iseckajte ga. Ostavite po strani lišće celera. Ocedite hobotnicu i isecite je na komade. Pomešajte sve sastojke u činiji za salatu, posolite i ponovo promešajte. Zagrejte ulje i sirće, dobro izmešajte i sipajte preko salate. Ukrasite listovima celera i poslužite.
Prijatno!
Preuzmite androidaplikaciju.