Balela je salata koja se može poslužiti kao samostalno jelo uz krišku hleba ili kao prilog drugim jelima od mesa i ribe. I što je najvažnije može da bude u frižideru i do tri dana a da se ne pokvari.
Sastojci:
- 2 konzerve leblebija od 400 grama
- 2 paradajza
- 2-3 čena belog luka
- 1 konzerva pasulja od 400 grama
- 1 krastavac
- 1 limun
- ljubičastog luka
- maslinovo ulje
- so i biber po želji
- šaka svežeg peršuna
- masline
Priprema:
Pasulj i leblebiju ocedite od tečnosti iz konzerve i isperite pod tekućom vodom. Paradajz i krastavac operite, osušite i isecite na manje kockice. Ljubičasti luk i beli luk isecite na manje komade. Sve zajedno stavite u veću činiju, začinite sa malo maslinovog ulja, sokom od jednog limuna, solju i biberom. U salatu dodajte sitno seckani peršun. Po želji možete dodati masline. Poslužite odmah ili ohladite i poslužite po potrebi. Ovako pripremljena salata može da stoji dva do tri dana u frižideru.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.