Балела је салата која се може послужити као самостално јело уз кришку хлеба или као прилог другим јелима од меса и рибе. И што је најважније може да буде у фрижидеру и до три дана а да се не поквари.
Састојци:
- 2 конзерве леблебија од 400 грама
- 2 парадајза
- 2-3 чена белог лука
- 1 конзерва пасуља од 400 грама
- 1 краставац
- 1 лимун
- љубичастог лука
- маслиново уље
- со и бибер по жељи
- шака свежег першуна
- маслине
Припрема:
Пасуљ и леблебију оцедите од течности из конзерве и исперите под текућом водом. Парадајз и краставац оперите, осушите и исеците на мање коцкице. Љубичасти лук и бели лук исеците на мање комаде. Све заједно ставите у већу чинију, зачините са мало маслиновог уља, соком од једног лимуна, сољу и бибером. У салату додајте ситно сецкани першун. По жељи можете додати маслине. Послужите одмах или охладите и послужите по потреби. Овако припремљена салата може да стоји два до три дана у фрижидеру.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.