Starinska poslastica koja se pravi brzo i jednostavno, tako da vam ne treba neko posebno umeće u kuhinji. Rolat po receptu naših baka, njegov miris nas vraća u detinjstvo. Pravi se od osnovnih sastojaka, koje sigurno imate u kuhinji, tako da, već posle čitanja ovog recepta, možete da napravite rolat od džema.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- rendana kora limuna
- pekmez za fil
Priprema:
Mikserom umutite sneg od belanaca. Dodajte šećer i mutite dalje dok masa ne postane sasvim čvrsta. Smanjite brzinu miksera, pa dodajte jedno po jedno žumance i mutite još 1 minut. Isključite mikser i kašikom umešajte brašno i koru od limuna. Pecite u pećnici na 200 stepeni, u plehu koji ste prethodno stavili pek papir. Posle dvadesetak minuta izvadite patišpanj iz pećnice i izručite ga na mokru platnenu salvetu. Uvijte ga u rolat. Kada se ohladi, razvijte ga, premažite pekmezom i ponovo urolajte. Uvaljajte rolat ako želite u prah šećer. Secite na šnite i poslužite.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.