Čokoladni rolat je odlično rešenje za radne dane kada vam se jede nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu.
Sastojci:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 200 mililitara slatke pavlake
- 200 grama bele čokolade
- 1 kašičica nes kafe
- 100 grama putera
- 50 grama šećera u prahu
- 150 grama crne čokolade
- 4 kašike ulja
Priprema:
Umutiti čvrst sneg od belanaca. Posebno umutiti žumanca sa šećerom. Polako dodajte brašno, pa pažljivo umešajte umućen sneg od belanaca, miksajući polako rukom. Pleh obložiti papirom za pečenje. Smesu sipajte u pleh i pecite koru na umerenoj temperaturi. Još vruću koru staviti na vlažnu krpu i urolati. Slatku pavlaku sipajte u šerpu, stavite na šporet i skinite sa šporeta pre nego što provri. Odmah dodajte kašičicu nes kafe i belu čokoladu, mešajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se ohladi. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, pa sjediniti sa filom od slatke pavlake. Mutite nekoliko minuta dok se fil ne stvrdne. Koru odmotati, premazati umućenim filom i umotati. Rolat premažite čokoladnom glazurom koju ćete pripremiti tako što ćete čokoladu sa uljem otopiti na pari, kada se ohladi premazati rolat.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.