Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Rižoto sa šparglama

Rižoto je idealno jelo za tople mesece kada ste gladni i treba vam nešto lagano i jednostavno. Ako joj dodate sveže špargle, imate nutritivno bogat obrok.
Foto: Pixabay/Peggychoucair

Sastojci:

  • 250 grama pirinča okruglog zrna (pirinač za rižoto)
  • 50 grama crnog luka
  • 1 veza šparoga (oko 150 g)
  • 2 čena belog luka
  • 50 grama putera
  • 400 mililitara povrtnog temeljca
  • 1 čaša belog vina 
  • so
  • biber
  • timijan
  • maslinovo ulje 
  • parmezan
Priprema:

Na maslinovom ulju propržite sitno iseckan crni i beli luk, dodajte pirinač i mešajte dok se ne zagreje i malo proprži. Prelijte belim vinom i ostavite da ispari, pa zalijte gustin preko pirinča, začinite i kuvajte uz redovno mešanje. Kada je pirinač al dente, dodajte isečene špargle i pomešajte ih sa pirinčem dok ne omekšaju. Ako je potrebno, dodajte još zaliha. Kada su špargle i pirinač gotovi, sklonite ih sa ringle i dodajte kockice putera. Energično mešajte dok se puter ne otopi, a rižoto ne postane kremast. Poslužite sa parmezanom.

Prijatno!

Oprez! Vaša ishrana može uticati na pojavu ozbiljne bolesti

Preuzmite android aplikaciju.