Rižoto je idealno jelo za tople mesece kada ste gladni i treba vam nešto lagano i jednostavno. Ako joj dodate sveže špargle, imate nutritivno bogat obrok.
Sastojci:
- 250 grama pirinča okruglog zrna (pirinač za rižoto)
- 50 grama crnog luka
- 1 veza šparoga (oko 150 g)
- 2 čena belog luka
- 50 grama putera
- 400 mililitara povrtnog temeljca
- 1 čaša belog vina
- so
- biber
- timijan
- maslinovo ulje
- parmezan
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite sitno iseckan crni i beli luk, dodajte pirinač i mešajte dok se ne zagreje i malo proprži. Prelijte belim vinom i ostavite da ispari, pa zalijte gustin preko pirinča, začinite i kuvajte uz redovno mešanje. Kada je pirinač al dente, dodajte isečene špargle i pomešajte ih sa pirinčem dok ne omekšaju. Ako je potrebno, dodajte još zaliha. Kada su špargle i pirinač gotovi, sklonite ih sa ringle i dodajte kockice putera. Energično mešajte dok se puter ne otopi, a rižoto ne postane kremast. Poslužite sa parmezanom.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.