Rižoto sa piletinom je odlična kombinacija proteina, ugljenih hidrata, vitamina i minerala, pa je zdravo i ukusno jelo. U rižoto možete dodati i razno povrće jer služi kao antioksidans, koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i podržava zdravlje imunog sistema.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 300 g pirinča
- 3 kašike maslinovog ulja
- glavica crvenog luka
- jedna šargarepa
- jedna crvena paprika
- kašičica soli
- kašičica mešavine začina
- pola kašičice belog bibera
- pola kašičice granuliranog belog luka
- svež peršun
- 50 g tvrdog zrelog sira
- 1 litar biljnog temeljca
- 50 g putera
Priprema:
Pileći file isecite na kockice i stavite u činiju. Posolite, pobiberite, dodajte mešavinu začina, granulirani beli luk i prelijte maslinovim uljem. Marinirajte jedan sat. Na ulju u tiganju propržiti seckani crveni luk do zlatno smeđe boje, posoliti i dodati mariniranu piletinu. Dinstajte dok piletina ne omekša i dodajte seckanu šargarepu, crvenu papriku i malo temeljca. Zatim dodajte pirinač i mešajte uz dodavanje temeljca. Posolite i pobiberite po ukusu. Pred kraj dodati puter, seckani peršun i lagano izmešati. Poslužite sa rendanim zrelim tvrdim sirom.
Prijatno!
Za doručak lekari jedu uvek jednu stvar, a 1 popularnu namirnicu u Srbiji uvek zaobilaze
Preuzmite android aplikaciju.